cryptoclan automaat

Ben je echt begonnen met daten met een Bitcoin-makelaar?

Het is niet verrassend dat mensen de neiging hebben om te praten over waar ze werken of wat ze doen wanneer ze elkaar ontmoeten via een dating-app of ergens anders.

 

Maar de laatste tijd ontwikkelen sommige mensen online een liefdesbelang die beweren een investeringsprofessional te zijn of op de een of andere manier praten over hoe ze veel geld kunnen verdienen door te investeren in een nieuwe, en uiteindelijk nep, cryptocurrency-deal.

 

De romantische oplichter verandert in crypto-boef.

 

Amy Nofziger, directeur van slachtofferhulp voor het AARP Fraud Watch Network, zei dat een consument klaagde nadat hij iemand op de Zoosk-dating-app had ontmoet die haar vertelde dat hij veel geld verdiende door in bitcoins te investeren. Toen hij voorstelde dat ze ook moest investeren, beschermde ze haar spaargeld door hem te vertellen dat ze niet met hem over geld wilde praten. hoe werkt staking crypto?

 

Investeringszwendel neemt natuurlijk toe naarmate meer mensen horen wat een nieuwe manier lijkt om veel geld te verdienen met cryptocurrency .

 

“Er is op dit moment veel crypto in het nieuws – en zoals we altijd zeggen, oplichters volgen de krantenkoppen”, zei Nofziger.

 

Een vrouw uit Indianapolis vertelde het AARP Fraud Watch Network dat ze $ 1.100 (RM4.546) verloor nadat een vrouw van haar kerk haar had gegarandeerd dat ze 10 keer haar initiële investering kon maken door contant geld om te zetten in cryptocurrency.

 

Er zijn natuurlijk geen investeringsgaranties. Nofziger zei ook dat het heel goed mogelijk is dat de vrouw van de kerk niet eens de pitch maakte. Een oplichter zou het Facebook-account van de vrouw hebben gehackt om legitiemer te lijken en de nep-investering te promoten, zei ze.

 

Veel millennials die hun ouders of meer ervaren collega’s bespotten door te zeggen dat ze nooit voor zoiets doms zouden vallen, verliezen inderdaad echt geld aan cryptocurrency-zwendel.

 

De oplichting klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar oplichters weten hoe ze sommige mensen het gevoel kunnen geven dat ze actie moeten ondernemen.

 

Oplichters geven niets om demografie. En vaak zijn jongere consumenten eerder het slachtoffer van cryptocurrency-zwendel omdat ze graag geld willen verdienen en vaak op sociale media zijn waar sommige oplichting worden gegooid.

 

Sinds oktober 2020 hebben die leeftijden van 20 tot 49 jaar volgens de FTC meer dan vijf keer meer kans om te melden dat ze geld verliezen aan oplichting op het gebied van cryptocurrency-investeringen dan oudere leeftijdsgroepen.

 

Pas op voor grote, loze beloften

 

Zoals bij elke pitch, moeten potentiële investeerders dekking zoeken als iemand plotseling uitstekende rendementen belooft, zoals 10 keer het bedrag dat u oorspronkelijk investeert.

 

Probeert iemand u niet-geregistreerde effecten te verkopen? Of geven ze misleidende informatie over de risico’s of de daadwerkelijke deal zelf?

 

Een schijnbaar verfijnde pitch had een investeerder uit Michigan die US $ 100.000 (RM413.350) op het spel zette in een soort cryptocurrency-mijnstrategie. De belegger verwachtte 2% per week te verdienen.

 

Maar de regelgevers van Michigan hebben vorig jaar uiteindelijk een stakingsbevel uitgevaardigd voor Mintage Mining en BC Holdings and Investments en krachtens een schikking kwamen de entiteiten overeen om civielrechtelijke boetes te betalen en dat ze geen zaken zullen doen in Michigan die zijn gereguleerd onder de Securities Act. (De respondenten gaven noch ontkenden de beweringen dat er een investering van US$100.000/RM413.350 was met een verwacht wekelijks rendement van 2%.) Welke crypto nu kopen?

 

Sommige van deze deals kunnen worden uitgevoerd als Ponzi-zwendel waarbij u in eerste instantie een goede uitbetaling krijgt, maar dat deel van de zwendel is alleen bedoeld om u meer vrienden en familie te laten lokken.

 

Een man uit Midland, Michigan nam een ​​paar jaar geleden contact op via LinkedIn om contact op te nemen met een voormalige collega die in Montana woonde over een niet te missen cryptocurrency-deal.

 

De man beweerde te werken voor CoinPoint, een internetadvertentiebedrijf dat mensen naar deelnemende bedrijfswebsites duwde, en dat CoinPoint op zoek was naar investeerders, volgens het Amerikaanse Openbaar Ministerie in het district Montana.

 

Het eerste slachtoffer stuurde ongeveer US $ 7.000 (RM28.934) naar James Matthew Thomas, 35, die in oktober 2019 schuldig pleitte voor overboeking van fraude en het witwassen van geld.

 

Een paar dagen later stuurde Thomas het slachtoffer US $ 9.203 (RM38.040) aan virtuele valuta, wat ongeveer 30% rendement was op de investering van het slachtoffer.

 

Op basis van de terugkeer sprak het eerste slachtoffer met een tweede slachtoffer en enkele van zijn vrienden en familieleden. Het tweede slachtoffer investeerde $ 185.000 (RM764.697) bij Thomas en de vrienden en familieleden kwamen overeen om nog eens $ 500.000 (RM2mil) bij te dragen.

 

Veel van het geld dat van de vrienden en familie werd binnengehaald, werd nooit omgezet in virtuele valuta of doorgestuurd naar Thomas.

 

“Naarmate de zwendel vorderde, vertelde Thomas aan Slachtoffer 1 dat de investeringen het goed deden en dat hij rijk werd. Slachtoffer 1 vroeg om te worden opgenomen in de communicatie met CoinPoint en begon e-mails te ontvangen van verschillende vermeende CoinPoint-medewerkers”, aldus het ministerie van Justitie.

 

Maar de FBI stelde later vast dat de e-mailadressen nep waren en gekoppeld waren aan een andere domeinnaam – coinpointpartners.net – die niet was gekoppeld aan de echte CoinPoint. Onderzoekers stelden ook vast dat Thomas de valse domeinnaam, coinpointpartners.net, had geregistreerd de dag nadat slachtoffer 1 had gevraagd om in de communicatie te worden opgenomen.

 

Bitcoin verandert in de nieuwe Best Buy-cadeaubon voor oplichters

 

Terwijl oplichters om cadeaubonnen blijven vragen – ze misschien “elektronische vouchers” noemen – zeggen experts dat cryptocurrency een andere manier is voor oplichters om gemakkelijk toegang te krijgen tot geld en anoniem te blijven.

 

Nofziger zei dat oplichters vaak online gaan om een ​​geldautomaat te vinden die bitcoins aanbiedt en die toevallig het dichtst bij je huis is. Dan kunnen ze je misschien naar die locatie verwijzen.

 

Vaak moet je misschien gewoon naar een supermarkt of benzinestation in de buurt gaan om een ​​geldautomaat te vinden die bitcoins aanbiedt. De oplichter kan zelfs een naam geven van die geldautomaat en nooit Bitcoin noemen.

 

Veel mensen hebben de FTC verteld dat ze contant geld in Bitcoin-geldautomaten hebben geladen om bedriegers te betalen die beweren van de Social Se te zijn bijvoorbeeld de curiositeitsadministratie.

 

De connectie met beroemdheden, zei Nofziger, lijkt er een te zijn die in populariteit groeit. De laatste tijd, zei ze, doen oplichters zich voor als worstelaars en countrysterren. Of ze kunnen zich voordoen als iemand van het PR-team van een van die sterren.

 

Soms worden mensen misleid door te denken dat ze het goede doel van een ster kunnen helpen, zoals het bouwen van scholen in een ander land, door cryptocurrency te verzenden.

 

Omdat ze de ster vertrouwen, vertrouwen ze de zaak.

 

In één geval, zei ze, verloor een vrouw US $ 25.000 (RM103.337) toen ze contant geld in cryptocurrency converteerde nadat een bedrieger die beweerde een beroemdheid te zijn, geld nodig had voor meer beveiligingsbeheer. – Detroit Free Press/Tribune News Service.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *