Over de Herman van Veen Foundation

Herman van Veen Foundation
De Herman van Veen Foundation staat voor de rechten van het kind. Door middel van kleinschalige projecten in binnen- en buitenland geven wij deze rechten handen en voeten. Dat doen we al meer dan 10 jaar, onder het motto ‘Als het de kinderen goed gaat, gaat het de wereld goed'. We helpen kinderen en brengen onrecht onder de aandacht. Om dat zo goed mogelijk te blijven doen, zijn we op zoek naar mensen en bedrijven die ons daarbij willen helpen.

Onze kerntaak
De Herman van Veen Foundation is een organisatie die zich inzet voor de rechten van het kind. De organisatie is gericht op preventie en stelt misdaden op het gebied van kinderrechten aan de kaak. Door middel van informeren en confronteren hoopt de Herman van Veen Foundation bewustwording voor dit onderwerp te creëren in Nederland.

Actuele projecten
De Herman van Veen Foundation staat voor de rechten van het kind. Al meer dan 10 jaar. Dat doen we onder andere door de realisatie van
verschillende kleinschalige projecten, zowel in Nederland als in het buitenland.

Op dit moment zetten wij ons in voor de volgende projecten:

 • Gratis sporten voor kinderen van achterstandsgroepen in Amsterdam
 • De bouw van het theater The Miracle, Soweto, Zuid Afrika
 • Realisatie van een speelweide in de tuin van het Gdansk Szpital
 • Dieciecy kinderziekenhuis te Polen, kennisuitwisseling en
  medische apparatuur
 • Een Aids Awareness-programma met de GGD,Curacao
 • De bouw van een Alfred Jodocus Kwak Haus In Goch, Duitsland
 • Projecten in het kader van Lot (Lotte Roos). Lot wil de kinderrechten vertalen in verhalen. Verhalen die ons duidelijk maken wat de rechten van kinderen zijn. We werken o.a. aan een wereldbibliotheek voor kinderen en een onderwijsprogramma. 
 • Uitreiking van de jaarlijkse vredesprijs
 • Organisatie van het Herman van Veen foundation kinderrechtengala

 

Bescherming tegen kindermishandeling
Geen enkel kind mag worden mishandeld. De staat biedt kinderen bescherming tegen alle vormen van misbruik.
De rechten van het kind
De definitieve tekst van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind (hierna: IVRK) werd op 20 november 1989 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties unaniem aangenomen. Dit is precies dertig jaar na de goedkeuring van de Verklaring inzake de Rechten van het Kind en tien jaar na het Internationale Jaar van het Kind. Het IVRK is op 2 september 1990 in werking getreden. Nederland ratificeerde het IVRK op 6 februari 1995 en op 8 maart 1995 werd het van kracht (Trb. 1990, 46 en 170).
"Gaat het de kinderen goed dan gaat het de wereld goed."

Herman van Veen