Wij maken ons sterk voor de rechten van kinderen in de wereld. En daarbij hebben we hulp nodig. We zijn daarom op zoek naar mensen die vriend van de Herman van Veen Foundation willen worden en daarmee
de kinderrechten een handje willen helpen.


Al voor € 5,- per maand kunt u ons helpen om de naleving van de kinderrechten te verbeteren. Via onze nieuwsbrief houden wij u vier keer per jaar op de hoogte van onze resultaten. Met uw gulle gebaar kunnen wij ons noodzakelijke werk blijven doen. Wordt daarom vriend van de Herman van Veen Foundation.

Klik hier om u aan te melden als lid, u krijgt tijdelijk het boek Medemens van Herman van Veen als welkomstgeschenk.

 

 


Uw gegevens
Voornaam
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
Telefoonnummer
Telefoonnummer mobiel
E-mail adres


Kinderhandel
Handel in kinderen De overheid mag het nooit laten gebeuren dat kinderen worden ontvoerd, verkocht of verhandeld. Dit wordt krachtig bestreden.
De rechten van het kind
De definitieve tekst van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind (hierna: IVRK) werd op 20 november 1989 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties unaniem aangenomen. Dit is precies dertig jaar na de goedkeuring van de Verklaring inzake de Rechten van het Kind en tien jaar na het Internationale Jaar van het Kind. Het IVRK is op 2 september 1990 in werking getreden. Nederland ratificeerde het IVRK op 6 februari 1995 en op 8 maart 1995 werd het van kracht (Trb. 1990, 46 en 170).
"Kinderen zijn kleine mensen. Mensen zijn grote kinderen."

Onorato Fava